Voor een betere leesbaarheid klik op 'download' hieronder. De factsheet luchtgordijnen opent dan als pdf in een nieuw scherm.

Woensdag 5 april

Waarom een luchtgordijn?

HVAC Nederland heeft in samenwerking met de brancheverenig VLA focusgroep Luchtgordijnen en haar leden een infographic ontwikkeld. In deze factsheet worden alle bekende en minder bekende voordelen van een luchtgordijn uitgelegd.

Basisprincipe

Een luchtgordijn realiseert met een luchtstraal een klimaatscheiding tussen binnen en buiten. In feite is een luchtgordijn een onzichtbare deur die binnen- en buitenklimaat van elkaar scheidt.

“Met een goed geïnstalleerd luchtgordijn bespaart u 80 % energie ten opzichte van een open deur.” 

Voordelen van een luchtgordijn

Comfortabel én milieuvriendelijk

Een luchtgordijn verhoogt het comfort, het vergroot de toegankelijkheid en voorkomt tochtklachten.
Bovendien minimaliseert het luchtgordijn energieverlies: in de zomer is extra koeling door een airco niet nodig, in de winter houdt het luchtgordijn de kou buiten.

Energiezuinig & rendabel

Een luchtgordijn is economisch verantwoord als de deur per uur 4x of vaker wordt geopend óf als het temperatuurverschil groter dan 4°C is. De investering in een luchtgordijn is in 2 jaar terugverdiend met een jaarlijkse besparing van € 2.000,00 op de energierekening.

Schoon

Een luchtgordijn is een natuurlijke hor tegen insecten en vormt een barrière tegen het binnenwaaien van stof, bladeren en overig (straat)afval. Een luchtgordijn houdt uw entree schoon.

 

Overig nieuws

1 2 3 Volgende pagina